Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μαθηματικό πανηγύρι 2010

Λοιπόν ... Σάββατο 19 Ιουνίου 2010 και είναι γνωστό τοις πάσι ότι τέτοια μέρα διοργανώθηκε η ετήσια συνάντηση των λεσχών ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας στη Θεσσαλονίκη. Και ποια λέσχη ανάγνωσης δεν θα μπορούσε να λείπει ?? Μα εννοείται πως δεν θα έλειπαν οι "Αντίχθονες" (εκ της αντίχθων γης για την οποία όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα ας ψάξει στο γκούγκλ ή ας με ρωτήσει). Ως ταπεινό μέλος της λέσχης παρευρέθηκα κι εγώ στο πανηγύρι και όπως είναι φυσικό δεν έλειψε η φωτογραφική κάλυψη του χάπενινγκ ....

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Back to Poland

Φέτος τον Ιανουάριο επισκεφθήκαμε με τέσσερις συμμαθητές και δύο καθηγήτριες την πανέμορφη Πολωνία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius. Πολωνία όπως είπαμε, χειμώνας καιρός, δεν θα μπορούσε να λείπει το χιόνι !!! Και όπως η ζέστη αυτές τις μέρες χτυπάει κόκκινο, τί πιο φυσιολογικό από το να αναπολώ τον όμορφο εκείνο καιρό που βουτούσαμε κυριολεκτικά στο παχύ στρώμα χιονιού.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Θέλω αλλά δεν πρέπει.

Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός του "θέλω" ?? Καθόλου δύσκολη η απάντηση. Μα φυσικά το "πρέπει"!! Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Ή όπως λέει και μια συμμαθήτριά μου, η γροθιά σου πρέπει να σταματήσει λίγο πριν τη μύτη του απέναντι. Όπως λοιπόν υπάρχουν περιορισμοί στην κατ' εξοχήν έννοια χωρίς όρια, την ελευθερία, έτσι και τα ποικίλα "θέλω" του καθενός βρίσκουν εμπόδιο τα διάφορα "πρέπει". Και το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό αυτό. Δεν είναι δυνατόν απεριόριστα να θέλουμε.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Κάτω - Πάνω

Η αιώνια μάχη του καλού και του κακού
Ανέφικτη η ισορροπία πάντα
Ο ζυγός κλίνει
Πονάω

Δεν πρέπει
Αλλά δεν αποφεύγεται
Μη βασιζόμενοι στο μυαλό
Βρεθήκαμε σε αδιέξοδο και δεν πάει άλλο.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Φωτογραφίες (1)

Το δεύτερο -αισίως- ποστ περιλαμβάνει 2 από τις φωτογραφίες που τράβηξα πρόσφατα και έχει ως σκοπό να υποδείξει την Νο1 αγάπη μου (που μάλλον λατρεία θα την έλεγα), αυτή για την υπέροχη εφεύρεση που λέγεται φωτογραφία.

Χτες (προχτές για του λόγου το αληθές γιατί περάσαμε τις 12) έτυχε, ρίχνοντας μια ματιά από το μπαλκόνι, να παρατηρήσω (που λέει ο λόγος παρατηρήσω καθώς καταλάμβανε το μισό οπτικό μου πεδίο) ένα συννεφάκι. Απόγευμα ήτανε,