Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

(He)art attack

Όχι, δεν εννοώ καρδιακή προσβολή. Όλοι είναι καλά. 'Ηταν ένα όμορφο πρωινό (ή για την ακρίβεια μεσημεριανό). Ξύπνησα και μου κόλλησε στο μυαλό να φτιάξω πατάτες τηγανητές σε σχήμα καρδιάς. Μπορεί να το έβλεπα στον ύπνο μου, μπορεί να μου λειψαν οι σβήστρες που σμήλευα με τον σουγιά μου, μπορεί να ζήλεψα από το ποστ του TwistedTool. Δεν ξέρω γιατί, μου κόλλησε η ιδέα αυτή. Καθάρισα 3 πατατούλες και πήρα ένα μαχαιράκι λείο. Το αποτέλεσμα, αν και χρονοβόρο, με αποζημίωσε. Τις τηγάνισα κιόλας και τις έφαγα. Όχι όλες. Όσες μου άφησαν τα κορίτσια που έκαναν επιδρομή.



Δεν είναι χαριτωμένες ? 21 καρδούλες σε διάφορα μεγέθη, άλλες πιο επιτυχημένες και άλλες λιγότερο, αλλά δεν με ένοιαζε. Ήταν Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Ωραία μέρα. Κοιμηθήκαμε μετά το ξημέρωμα της επόμενης μέρας (θα ανέβουν κάποτε φωτογραφίες από εκείνη την αυγούλα. Είχα μια αίσθηση ικανοποίησης εκείνη την ημέρα γιατί έκανα κάτι που ήθελα, απλά γιατί μου μπήκε στο μυαλό. Αυτό.



Άσχετο. Σήμερα είδα ξανά την Ωραία Κοιμωμένη. Δεν είναι τέλεια ταινία ? Αρκετά λεπτομερής απόδωση της εποχής του Μεσαίωνα, καταπληκτική μουσική, υπέροχες φωνές (στο αγγλικό τουλάχιστον), ελάχιστοι διάλογοι (με εξαίρεση τη μακροσκελή αφήγηση της εισαγωγής), οι πρωταγωνιστές συνενοούνται μεταξύ τους με τα μάτια. Τί άλλο να ζητήσει κανείς από μια ταινία ? Α! Και το φόρεμά της Αυγούλας είναι καλύτερο σε μπλε. Και η ελληνική απόδοση του ονόματος Rose σε Ρόζα δεν είναι καλή.- Λατρεύω αυτή την ταινία!!

10 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες. Αλλά... Εμένα δεν μου κράτησες; :( Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσένα, ξάδερφε, θα σε φτιάξω ολόκληρο τσουβάλι. Αυτές ήταν δείγμα !! Τώρα που ξέρω ότι μπορώ να το κάνω, θα το βελτιώσω και θα δοκιμάσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τίποτα λιγότερο από το καλύτερο για τον ξάδερφό μου !! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι' αυτό κι΄ο λαός λέει ''στήθος μάρμαρο καρδιά πατάτα ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν πολύ νόστιμες, αν θες να ξέρεις. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα τώρα ΜαρΜαρ μη μας κουζουλάνεις,...
    από πότε άραγε το σχήμα μιας πατάτας μπορεί να αποδώσει περισσότερη..νοστιμιά ;
    Αυτό μπορεί να οφείλεται μόνο στην καλή μαγειρική σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε συ δε βαρεθηκες να της κοψεις τοση ωρα;;; χαχαχα

    Πλακα εχουν! Σε ερωτικο ρομαντικο δειπνο με τον Coulo μου...μπορει να το κανω, αν δεν βαρεθωωω!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Νέαρχος. Πελλάνεις είναι το σωστό. Τώρα που είμαστε στην Κύπρο, οφείλουμε να μιλάμε την τοπική διάλεκτο.
    @Κούλα. Μια ώρα με πήρε για 21 πατατοκαρδούλες. Άμα το συνηθίσεις, μετά το κάνεις μηχανικά. Με λιγότερη λεπτομέρεια βέβαια, αλλά δεν πειράζει.
    Έχει πλάκα, όντως. Εάν το πραγματοποιήσεις, περιμένω φωτογραφίες από το δείπνο ;)
    Φιλιά και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα ! και τι δουλειά έχεις εσύ στην Κύπρο, από την Μακεδονία. αγαπητή ΜαρΜαρ ;
    Να υποθέσω ότι έχεις κατέβει εκεί για να συμβάλλεις η / και να απολαύσεις τα κοιτάσματα αερίου της ΑΟΖ στο οικόπεδο της "Αφροδίτης" κατά κάποιο τρόπο ; Εεεε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι' εκείνη δεν απάντησε
    (μέχρι τώρα και απ'τις 28 Οκτωβρίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νόμιζα ήταν ρητορική η ερώτηση. Δήλωσα από 1η Σεπτεμβρίου για ποιο λόγο ήρθα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή